Fırsat Eşitliği Politikamız

Türk Tuborg olarak biz çalışanlarımızın en önemli varlığımız olduğunun farkındayız ve onlar için güvenilir bir iş ortamında, ayrımcılığa izin vermeyerek insan haklarına saygılı bir iş ortamı yaratmayı hedefliyoruz. 

Eşit fırsat Türk Tuborg’un temel ilkelerinden biridir. Bu ilke gereği, Türk Tuborg’da ırk, din, dil, cinsiyet farklıklıkları nedeniyle herhangi bir ayrımcılık yapılması söz konusu olamaz. Aksine farklılıklarımızla gurur duyar ve bunları Türk Tuborg için rekabet avantajı sağlayacak fırsatlarımız olarak görürüz. Eşit fırsat ilkesi sadece işe alım süreci için geçerli olmayıp terfi, transfer, iş akdinin sonlandırılması, işten çıkarma, izin, ücret ve eğitim gibi tüm Türk Tuborg İnsan Kaynakları uygulamalarının temelini oluşturur.

Türk Tuborg, Kagider’in Fırsat Eşitliği Modeli Sertifikası İle Kadın Çalışanlarına Verdiği Değeri Bir Kez Daha Vurguladı 

Özellikle üst yönetimindeki yüksek kadın çalışan oranıyla dikkat çeken Türk Tuborg, şimdi de Kagider’in Fırsat Eşitliği Modeli Sertifikası’nı alarak iş hayatında kadına verdiği önem ve desteği arttırdı.

İş hayatında kadınlara daha fazla yer açmayı amaçlayan Türk Tuborg, işe alım ve terfide kadın ve erkek çalışanlarına eşit imkan tanıyor, ücret eşitliği sunuyor ve kadınların iş hayatında yaşadıkları sıkıntıları tespit edip çözmek için çalışmalarını sürdürüyor. İcra kurulunun yarısı kadın olan, yönetim kurulunda da 2 kadın üyesi bulunan Türk Tuborg’da Pazarlama, Hukuk, IT ve İnsan Kaynakları departmanlarımızın başında da kadın yöneticiler var. Türk Tuborg bu oranlarla Sabancı Üniversitesi tarafından her yıl gerçekleştirilen araştırmada “Kadınlarla Güçlendirilmiş Yönetim Kurulu” kategorisinde, 1 kez ikincilik, 2 kez de birincilik ödülüne layık görüldü.

Çok gurur duyduğu bu ödüllerin üzerine, Kagider’in FEM sertifikasını da almanın mutluluğunu yaşayan Türk Tuborg CEO’su Damla Birol: “Türk Tuborg olarak kadınların iş hayatı için çok değerli olduğunu biliyor ve kadınları destekleyerek daha güçlü bir şirket olacağımıza inanıyoruz. Bu nedenle işe alım ve terfide kadınlara eşit bakıyor, anne olma mutluluğunu yaşayan çalışanlarımızı bu süreçte rahat ettiriyor, yönetimde de kadınların daha fazla yer alarak yeni bakış açıları katması için sayılarının artması için teşvik ediyoruz. Kadınlara zorluk yerine eşitlik yaratmak üzere çalışıyoruz” dedi.

Kagider’in Dünya Bankası desteğiyle geliştirip uyguladığı Fırsat Eşitliği Modeli (FEM) işe alım, seçim, eğitim, performans değerlendirme ve terfi, kariyer destek uygulamaları, geri bildirim ve şikayetlerin değerlendirilmesinde kadınlara erkeklerle eşit yaklaşım ve şartlar sunan şirketlere veriliyor. Hali hazırda Türkiye’de sadece 21 şirket Kagider’in FEM sertifikasına sahip.

%0
%0